Is linoleum vloer onderhoud absoluut noodzakelijk?

Steeds meer bedrijven kiezen er voor om gebruik te maken van een zogenaamde linoleum vloer en dat is niet voor niets. Dit type oppervlak is namelijk niet alleen zeer duurzaam, het is ook nog eens erg eenvoudig te onderhouden. Hier schuilt echter een addertje onder het gras. Het onderhouden van een dergelijk oppervlak mag dan relatief eenvoudig zijn, toch kan het absoluut geen kwaad om voor het onderhoud een beroep te doen op een professionele partij zoals Fons Buis.

Kennismaking met het materiaal

Laat ons in eerste instantie uitgebreide informatie geven over het type materiaal. Linoleum klinkt namelijk niet zo bekend, omdat er veelal over wordt gesproken onder de vorm van marmoleum.

Dit materiaal is echter gefabriceerd uit lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen en beschikt over een zeer persoonlijke uitstraling die niet marmer gerelateerd is zoals bij marmoleum wel het geval is. Omdat dit materiaal bijzonder duurzaam is, wordt er wel eens gezegd dat het niet noodzakelijk is om er onderhoud op uit te voeren, maar is dat wel zo? Absoluut niet! We kunnen alleen maar benadrukken dat het onderhouden van iedere vloer steeds een absolute must is, althans wanneer u er voor wenst te zorgen dat deze over een zo optimaal mogelijke levensduur beschikt.

Linoleum vloer onderhoud

Direct conserveren

Wanneer u er voor kiest om een linoleum vloer te plaatsen raden we u aan om deze meteen te laten conserveren. Dat is van zeer groot belang omdat u hierdoor op termijn behoorlijk veel kosten kunt besparen. Het conserveren gebeurt door middel van het aanbrengen van een harde polymeerlaag. Het reinigen van de vloer kan hierdoor een behoorlijk stuk eenvoudiger verlopen en daar komt bij dat het vervangen van de waslaag geen grote kostprijs vormt. Het mag dan ook duidelijk zijn, meteen na plaatsing kan het laten conserveren van het oppervlak vast en zeker een aanrader zijn en wij van Fons Buis kunnen dit voor u realiseren!

Eén keer per anderhalf jaar

Het linoleum vloer onderhoud dient slechts één keer in anderhalf jaar te gebeuren, althans wanneer het conserveren meteen na plaatsing wordt uitgevoerd. Tijdens het uitvoeren van het tweede onderhoud kan er voor worden gekozen om de bestaande waslaag te verwijderen om vervolgens het oppervlak opnieuw te conserveren met een nieuwe laag was. Hierdoor wordt de duurzaamheid van de ondergrond gewaarborgd. Kiest u voor dit type materiaal, dan dient u hoe dan ook steeds rekening te houden met het laten uitvoeren van linoleum vloer onderhoud. Alleen op die manier kunt u zo lang mogelijk blijven genieten van de unieke voordelen die linoleum met zich meebrengt.