Linoleum

Linoleum

Duurzaam, comfortabel en stijlvol

Linoleum is een natuurlijke en slijtvaste vloerbedekking zonder verende eigenschappen. Linoleum wordt gemaakt van lijnolie, houtmeel, hars, kalksteen en jute en is een populaire vloersoort doordat het een zeer duurzaam, comfortabel en stijlvol natuurproduct is. Dit type vloerbedekking is nauwelijks aan slijtage onderhevig. Vandaar worden linoleumvloeren veelal gebruikt in scholen en kantoorpanden. Een linoleumvloer die goed onderhouden wordt, gaat moeiteloos 20 jaar mee. Ook voor de variant met een marmer-achtige textuur, ook wel ‘marmoleum’ genoemd, gelden dezelfde onderhoudseisen.

Kosten besparen

Zodra de linoleumvloer gelegd is, adviseren wij om de vloer onmiddellijk te conserveren met een waslaag. Als deze harde polymeerlaag direct na het leggen wordt aangebracht, kunt u op korte termijn besparen op uw kosten doordat de waslaag hierdoor eenvoudig over de dunne fabriekslaag gezet kan worden.

Een fris en schoon uiterlijk

Met een goede waslaag krijgt de vloer een fris en schoon uiterlijk dat afhankelijk van het gebruik na één tot anderhalf jaar weer opnieuw dient te worden onderhouden. Als u de vloer voor een tweede keer laat onderhouden is het gebruikelijk dat de oude waslagen verwijderd (gestript) worden en dat de vloer opnieuw geconserveerd wordt met twee polymeer waslagen. Bovendien geven wij onze klanten het advies om de vloer tussentijds te laten sprayen. Als u dit twee tot vier keer per jaar herhaalt, voorkomt u dat de vloer slijt en kunt u de vloer eenvoudig schoon houden.

Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden voor het onderhouden van uw linoleumvloer.