Efficiënt een linoleum vloer schoonmaken

Een vloer in een bedrijf dient bij voorkeur eenvoudig onderhouden te kunnen worden. Een snelle reiniging zonder veel problemen is echter één ding, maar een mooi uitziende vloer hoeft niet te betekenen dat deze ook echt hygiënisch of schoon is. Wanneer u die zekerheid wel graag wenst te hebben, kunnen wij u daar als professionele onderhoudsfirma beslist een handje bij helpen. Een linoleum vloer schoonmaken is namelijk ons vak! Wilt u graag meer weten of zou u graag een vrijblijvende offerte willen ontvangen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Welke voordelen zijn er aan verbonden?

De keuze voor een linoleum vloer is er één die veel bedrijfsleiders zeer doelbewust maken. Dit type oppervlak staat er dan ook om bekend bijzonder duurzaam te zijn en ook het onderhoud is ronduit eenvoudig te noemen.

Dat wil echter niet zeggen dat het schoonmaken van linoleum geen voeten in de aarde kan hebben, in tegendeel. Wij als professioneel onderhoudsbedrijf bieden bedrijven echter steeds de mogelijkheid om een grondige reiniging uit te laten voeren. Hierdoor ziet het oppervlak er niet alleen goed uit, maar is het ook nog eens zeer hygiënisch.

Linoleumvloer schoonmaken

Waarom een waslaag plaatsen?

Bij het plaatsen van een linoleum vloer zijn er een aantal factoren waar u rekening mee dient te houden. Eén van deze zaken heeft betrekking tot het aanbrengen van een speciale waslaag. Deze laag zorgt er namelijk voor dat de oorspronkelijke ondergrond kan worden beschermd tegen schade of slijtage. Deze extra beschermingslaag is uiteraard niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat de levensduur van de ondergrond aanzienlijk wordt verlengd. Een linoleum vloer schoonmaken is dus één ding, maar het is nog iets helemaal anders om deze vanaf het begin te voorzien van een zo optimaal mogelijke bescherming. Hoe dan ook, wilt u de levensduur van dit type ondergrond zo optimaal mogelijk houden? Dan is het laten aanbrengen van een waslaag absoluut een aanrader.

Tussentijds onderhoud is belangrijk

Indien u over een vloer van linoleum beschikt in uw bedrijf is het altijd aan te raden om tussentijds onderhoud uit te laten voeren. Het schoonmaken van een dergelijk oppervlak doet u namelijk niet zomaar één keer per jaar of per twee jaar, maar wel periodiek. Het tussentijds sprayen van het oppervlak, zo’n twee à vier keer per jaar zorgt er namelijk voor dat:

  • Slijtage op zeer eenvoudige wijze wordt voorkomen
  • Het onderhoud van het oppervlak aanzienlijk eenvoudiger wordt