Onderhoud marmoleum vergelijkbaar met linoleum

Wanneer we het hebben over vloeren van linoleum wordt er vaak meteen bij gezegd dat dit type vloer in verschillende soorten bestaat. De bekendste soort is uiteraard het zogenaamde marmoleum, bekend om haar marmerstructuur. Dit type vloer wordt steeds vaker toegepast in bedrijven omdat het er volgens velen een stuk duurder en dus ook luxueuzer uitziet. Dat zorgt er voor dat uw bedrijf meteen over een uiterst professionele uitstraling beschikt waardoor niet alleen zakenpartners, maar ook klanten onder de indruk zullen zijn. De vraag die u zich natuurlijk stelt is hoe het onderhoud van een dergelijke vloer kan worden geregeld. Wel, daar hebben wij een kant en klare oplossing voor!

Relatief onderhoudsvrije vloer

Een vloer bestaande uit marmoleum is door de jaren heen zo populair geworden omdat het eigenlijk nauwelijks onderhoud nodig heeft. U dient er echter wel rekening mee te houden dat er na verloop van tijd krassen en vlekken op de vloer kunnen ontstaan, die u natuurlijk maar wat graag wilt verwijderen verwijderen. Het onderhoud dat voor dit type vloer vereist is, is dus relatief beperkt, maar zeker niet minder belangrijk. Het mag dan ook duidelijk zijn, wilt u graag gebruikmaken van een dergelijke vloer? Dan is het onderhoud marmoleum toch iets waar u rekening mee zult moeten houden.

Waarom uitbesteden?

U kunt er natuurlijk voor kiezen om het onderhoud van uw marmoleum zelf te doen, maar hiervoor heeft u ongetwijfeld niet de juiste middelen en expertise in huis. Het uitvoeren van dergelijke vloeren vergt dan ook veelal speciale machines waardoor de reiniging echt doeltreffend kan plaatsvinden. Wij van Fons Buis kunnen u hier bij helpen waardoor uw vloer haar authentieke uitstraling gedurende een lange tijd zal kunnen blijven behouden.

Onderhoud marmoleum

We zetten graag voor u op een rijtje welk onderhoud voor marmoleum u precies nodig heeft:

  • Na plaatsing dient de vloer geconserveerd te worden met een polymeerlaag
  • Een goede waslaag zorgt er voor dat de vloer fris en schoon oogt
  • Het tussentijds laten sprayen zorgt voor een interessante meerwaarde

Lange levensduur

Kenmerkend voor een vloer van marmoleum is dat deze over een zeer lange levensduur kan beschikken. Indien u er voor kiest om regelmatig onderhoud van uw vloer plaats te laten vinden en u deze laat uitvoeren door een professionele firma zoals Fons Buis, dan zult u merken dat de vloer echt een zeer lange tijd mee blijft gaan zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit of uitstraling. Wilt u ook graag zo lang mogelijk blijven genieten van uw vloer? In dat geval is onderhoud marmoleum periodiek laten uitvoeren beslist een aanrader.